Miksei meillä ole omaa IPAa, karkkia tai kahvia?

Viime syksynä meidän oli tarkoitus käydä oluella, mutta kun kyseinen perjantai koitti, niin kukaan ei muistanut enää koko juttua. Frisbee-golfin kanssa meillä ei ollut samaa ongelmaa, vaan nakeltiin kädet kipeiksi ja etsittiin kiekkoja milloin mistäkin. Pikkujouluissa puolestaan teimme oluen juonnin kanssa kyllä parhaamme, mutta niin vain sieltäkin jäi repullinen juomatta. Ja nyt pääsiäisen alla väki jälleen hävisi, kun kerroin että juodaan pikkujouluista jääneet oluet pois.

Tästä voinee päätellä ainakin sen, etteivät kokeneet koodarimme ole järin IPA-motivoituneita. Enemmän merkitsee flunssasta toipuminen, viikonlopun viettoon lähtö ja lasten synttärijärjestelyt. Ja se on erittäin hienoa niin. Opiskeluaikana ajat olivat toiset. Silloin ei sellaista flunssaa tunnettukaan, joka olisi ollut esteenä ilmaiselle oluelle!

​Codeossa meillä ei niin sanotusti ole “firman omaa IPAa, karkkia tai kahvia” eli asioita, joita emme koe tarvitsevamme. Tämä liittyy yleiseen periaatteeseemme pitää organisaatiomme joka suhteessa kevyenä. Kun vältämme meille turhia kustannuseriä, niin voimme maksaa parempaa palkkaa. Viime vuonna maksoimmekin 73% liikevaihdostamme koodareille palkkoina. Se on kova juttu.

Kyse ei siis ole siitä, ettemmekö pitäisi IPAsta, karkista tai kahvista. Toki pidämme. Parhaat kiksit saamme kuitenkin tyylikkäästä koodista, jolla olemme pystyneet auttamaan asiakastamme. Ja lisäksi meistä on reiluinta, että kukin saa käyttää omalla työllään taloon tuomat rahansa ihan niin kuin itse haluaa.

Laitetaan siis tölkit takaisin varastoon odottamaan. Eiköhän ne saada hörpätyksi seuraavalla kerralla!