Omistus Codeossa kaikilla on mahdollisuus liittyä yrityksen osakkaiksi

Osakkuus tarjoaa vaikutusmahdollisuuksia ja voittoleikkurimme tuottaa tuloja.

Codeossa kaikilla on mahdollisuus liittyä yrityksen osakkaiksi

Sillä että kaikilla on mahdollisuus osakkuuteen ja hallituksen jäsenyyteen, on erityisesti periaatteellista ja hallinnollista merkitystä. Se lukitsee läpinäkyvyyden ja vaikutusmahdollisuudet osaksi toimintamalliamme. Osakkaat ja hallituksen jäsenet ovat oikeutettuja saamaan tietoa yrityksen tilasta ja toiminnasta huomattavasti laajemmin kuin pelkässä työsuhteessa oleva henkilö. Heillä on myös päätäntävalta yrityksen monissa tärkeissä päätöksissä.

Yrityksemme omistusrakenteen historia ja tulevaisuuden suunta ovat seuraavanlaiset. Aho ja Pasanen perustivat yrityksen vuonna 2011 ja he ovat yhä pääosakkaita. Perustamisen jälkeen yritykseen on tullut mukaan lisää henkilöitä pienosakkaina. Alkuvuosina toimintamme oli epävarmemmalla pohjalla ja siinä vaiheessa mukaan tulleet ottivat enemmän henkilökohtaista riskiä kuin myöhemmin mukaan lähteneet. Tämän vuoksi alussa mukaan tulleilla on isompi omistus kuin myöhemmin liittyneillä. Jatkossa uusille osakkaille tarjotaan 0.1% omistusta, mikä ei sinänsä kuulosta paljolta, mutta osakassopimuksemme mukaisesti se erittäin olennainen asia tietyissä tärkeissä päätöksissä.

Reilu palkitsemismalli

Codeon palkitsemismalli on rakennettu siten, että koodareilla palkka muodostaa selkeästi suurimman taloudellisen hyödyn ja omistuksen tuoma osinko on vain pieni lisä. Codeon voittoleikkuri pitää huolen siitä, etteivät osingot voi kasvaa kovin suuriksi: voittoleikkuri rajaa yrityksen nettovoiton 10%:iin ja jakaa ylimenevän osuuden koodareille palkkana. Täten yrityksen kasvaessa lähinnä vain pääomistajat voivat saavuttaa merkittävää osinkotuottoa. Heidän palkkansa ovat puolestaan hyvin maltilliset. Koska voittoleikkurimme ohjaa voittomme paljolti koodareiden palkoiksi, niin Codeo ei ole kovin kiinnostava kohde myytäväksi sijoittajille. Sijoittajan on helppo löytää alalta muita yrityksiä, joiden omistamisesta on saavutettavissa enemmän taloudellista hyötyä. Näin olemme rakentaneet Codeon juuri sille porukalle, joka on toiminnassa mukana.

Codeossa kaikilla on mahdollisuus liittyä yrityksen osakkaiksi ja omistustietomme on julkista:

Tule meille töihin

Hankkeita tulee ja hankkeita menee. Milloin sinä haluaisit hypätä mukaan – se on olennainen kysymys. Jos ydinosaamisesi on esimerkiksi Java- tai .NET-maailmasta ja siihen mausteet vaikkapa moderneista JavaScript-teknologioista niin lähtökohdat ovat olemassa.

Valitse kiinnostuksesi
Kokemusvuodet(Pakollinen)
Rekrykirje
Max. tiedoston koko: 2 MB.
Mikäli CV:si on liian iso, optimoi tiedoston kokoa esimerkiksi online-palvelussa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.