Työnhakijoiden usein kysymiä kysymyksiä
Tässä on vastauksia työnhakijoiden usein kysymiin kysymyksiin. Lähetä Tommille sähköpostia, jos kaipaat lisää tietoa aiheesta, jota tässä ei käsitelty.
|
Hankkeet ja oma työnkuva
Kuinka pitkiä hankkeet ovat?
Usein ne kestävät vähintään puoli vuotta ja joskus voi kulua vuosi-parikin saman teeman parissa.
Kuka hoitaa hankkeiden etsinnän ja sopimusneuvottelut?
Tommi huolehtii niistä.
Työsopimuksessa puhutaan karkeasti työkaluista (puhelin, läppäri). Onko tästä mitään lisätietoa saatavilla?
Linjauksena on ollut, että työkalut tulee olla tarkoituksenmukaiset ja että niillä tykkää tehdä töitä. Monessa tapauksessa tietokone on tullut asiakkaalta ja sitä ei välttämättä ole hommattu, jos on tuntunut että se tulisi vaan pölyttymään. Mennään noiden suhteen siis täysin tarpeen mukaan.
Voiko olla osa-aikaisena?
Lähtökohtaisesti teemme työtä kokoaikaisesti (37.5 h/viikko). Ihmisillä on kuitenkin erilaisia elämäntilanteita ja mietimme mielellämme tilanteeseesi sopivaa ratkaisua.
Onko matka-aika palkallista työaikaa? Jos esimerkiksi mennään junalla niin saako matka-ajan laskuttaa vai riippuuko tämä asiakkaasta?
Tämä on tapauskohtaista. Monesti junassa pystyy tekemään työtä ja sen voi laskea työajaksi. Joskus taas voi olla sovittu esimerkiksi että 50% matka-ajasta lasketaan työajaksi.
Etätyö ilmeisesti onnistuu tarvittaessa?
Kyllä yleensä onnistu. Se kuitenkin riippuu asiakkaasta ja hankkeesta. Meillä on ollut esimerkiksi muutama hanke, joissa henkilö on ollut 1-2 päivää viikossa asiakkaalla ja loput päivät etätyönä kotitoimistolla.
Jos ei ole asiakastyötä tarjolla niin pohjapalkka varmaan tulee, mutta onko silloin firman puolesta velvotteita?
Tällaisessa tilanteessa työntekijä keskittyy ensisijaisesti oman osaamisensa kasvattamiseen, jolloin seuraava hankekin löytyy helpommin.
Onko tekoäly- tai lohkoketjuhankkeita?
Jotkut asiakkaamme ovat kiinnostuneita siitä, miten voisivat parantaa toimintaansa käyttäen tekoälyratkaisuja, muita datamassoihin perustuvia analyysejä tai lohkoketjuja. Tällä hetkellä (2018) ko. hankkeiden volyymit ovat kuitenkin vielä pieniä verrattuna muuhun ohjelmistokehitykseen. Seuraamme markkinan kehittymistä mielenkiinnolla ja olemme valmiita tarttumaan sopiviin haasteisiin.
Onko joka viikko tehtävä tasan 37.5 tuntia asiakastyötä?
Yleensä asiakkaan kanssa tehtäviin toimeksiantosopimuksiin kirjataan työajaksi 37.5 tuntia viikossa. Käytössä on kuitenkin liukuva työaika ja tietysti on oikeus normaaleihin lomiin. Hankkeen tilanteesta riippuen voi joskus olla mahdollista sopia asiakkaan kanssa myös esim. vajaasta työajasta.
Entä jos yhteistyö asiakkaan kanssa ei sujukaan tai hanke ei sittenkään sovellu? Joutuuko koeaikana pois sen vuoksi?
Ensisijaisesti yritämme ratkoa mahdollisesti ilmenneet ongelmat keskustelemalla siten, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Eli että asiakas saa tarvitsemaansa ohjelmistokehityspalvelua ja ohjelmistokehittäjä on tyytyväinen toimenkuvaansa. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, niin toimeksiantosopimus joudutaan päättämään. Siinä tapauksessa alkaa normaali myyntiprosessi ja on mahdollista, että jonkin aikaa kuluu ilman hanketta. Koeaikana ei kuitenkaan ketään irtisanota epäonnistuneen hankkeen vuoksi.
Miksi koeaika on niin pitkä?
Normaali kuviomme on, että tapaamme meille töihin hakeneen uuden henkilön ja keskustelemme hänen kanssaan selvittääksemme hänen sopivuutensa työtehtäviimme. Työt aloittaessaan työntekijä toimii yleensä ensimmäisestä päivästä lähtien konsulttina asiakkaan tiimissä, emmekä välttämättä ole hänen kanssaan päivittäin tekemisissä. Koeajan tarkoituksena on varmistaa, että sovimme toisillemme. Työsuhdetta ei lopeteta koeajalla heppoisin perustein, vaan taustalla täytyy olla jokin painava syy.
Pääseekö asiakkaan työporukkaan aidosti mukaan?
Kyllä pääsee. Ne ajat ovat historiaa, kun ulkopuolista kaveria ei kutsuttu kahville. Maailma muuttuu, ja hyvä niin.
Voiko kotona sanoa millä asiakkaalla on töissä?
Kyllä. Kaikki asiakkuutemme eivät ole välttämättä julkisia, mutta kyllä kotiväen tulee ehdottomasti tietää missä päiväsi vietät.
Miten omaa osaamistaan voi kehittää?
Osaamisen kehittäminen on tärkeää meille kaikille. Ensisijainen toimintatapamme on, että kullakin on sellainen hanke, jossa osaamistaan saa vietyä eteenpäin sopivalla tavalla. Hankkeesta toiseen siirryttäessä on siis erityisen hyvä hetki miettiä oman osaamisen kehityssuuntaa.
Mitäs konsulteille käy kun tulee lama?
Talouden yleinen laskusuhdenne on riski, johon varaudumme parhaamme mukaan. Niinkuin varmaan tekevät kaikki muutkin yritykset. Softakehitys toimialana näyttää toki vahvasti kasvavalta ja uskomme myös, että hyville tekijöille löytyy aina töitä.
Palkka
Miksi Codeo maksaa niin hyvää palkkaa? Kai tässä on joku ketunhäntä piilotettuna?
Reilu palkitseminen on strateginen valintamme, joka on perusteltavissa myös taloudellisesti. Kun maksamme tekijöille mahdollisimman reilusti, niin meidän on helpompi saada firmaan osaajia, jotka ovat alansa huippua. Eli se säästää aika-ja raharesurssejamme rekrytoinnissa. Toisaalta henkilöiden työpanoksen myynti asiakkaille on sitä helpompaa mitä osaavampia he ovat. Silkkaa säästöä siis siinäkin. Toki ymmärrämme, että on muitakin - perinteisempiä - tapoja tehdä liiketoimintaa ja että eri yrityksillä on erilaiset lähtötilanteet esim. investointien suhteen. Tämä kuitenkin tuntuu meille oikealta tavalta.
Miten lasketaan vuosiloma- ja sairasloma-ajan palkka?
Vuosiloman ajalta ei kerry laskutettavaa työtä ja siten ei provisiotakaan, mutta palkka pysyy kuitenkin olennaisesti samana. Tämä on säädetty vuosilomalaissa ja yksinkertaistaen voi sanoa, että siinä lasketaan historiatiedon perusteella keskipäiväpalkka jota sitten sovelletaan. Eli vuosilomalla provision mennessä nollaan pohjapalkka nousee siten, että palkka pysyy käytännössä samana. Sairasloma-ajan palkassa laskukaava on hieman toinen, mutta idea on vastaava.
Maksetaanko lomaltapaluuraha?
Kyllä maksetaan. TES:n mukainen 50% loma-ajan palkasta.
Pääseekö uutena työntekijänä mukaan bonuspalkkaan? Vai vasta vuoden päästä?
Bonusjärjestelmässä on heti mukana. Eli jos aloitat lokakuussa, niin sulle tulee 3 kk työtä Codeossa kyseisenä vuonna. Siten bonus on noin neljäsosa koko vuoden mukana olleen henkilön bonuksesta. Maksuun se tulee seuraavan vuoden helmikuun lopussa. Myös työsuhteen loppuessa bonus tulee maksuun. Eli jos päätät lopettaa vaikka maaliskuussa, niin sinulle maksetaan bonusta vielä seuraavan vuoden helmikuussa (eli sitten kun tilikauden tulos on selvinnyt).
Työsuhteen alkaessa provisiota ei ole kertynyt edelliseltä kuukaudelta ja maksuun tulee pelkkä pohjaosuus. Onko keinoa saada isompaa palkkaa ensimmäisellä kuukaudella?
Alussa voidaan tehdä provision tasaus, eli käytännössä maksaa provisioita etukäteen. Ensimmäiseltä 5 kuukaudelta lasketaan yhteen oletettu provisio ja jaetaan se tasaisesti kullekin kuukaudelle. Sitten 5 kk:n jälkeen tehdään tasaus oletetun ja toteutuneen provision välille ja näin ollaan normaalissa rytmissä. Jälleen työsuhteen lopussa homma toimii niin, että kaikki tienatut provisiot saa itselleen. Esim. jos lopetus on 31.3., niin 30.4. tulee vielä maksuun provisio maaliskuulta (mutta ei enää pohjaosuutta huhtikuulta).
Lomat
Miten lomat - palaako ne kun vaihtaa työpaikkaa?
Ei. Tätä lainsäätäjä on onneksemme ajatellut. Kertyneiden mutta vielä pitämättömien lomapäivien palkan saa edelliseltä työnantajalta (Vuosilomalaki 17§). Sillä rahoituksella voit siis siis hyvillä mielin ottaa palkatonta lomaa Codeossa työskennellessäsi. Codeossa puolestaan vuosilomaa kertyy heti työsuhteen alusta alkaen 2,5 pv / kk (eli saman verran kuin “vanhoilla työntekijöillä” vrt. Vuosilomalain 5§).
Minkälainen käytäntö Codeolla on sairaslomien suhteen? Entä jos lapsi (alle 10v on sairaana)?
Lapsen sairastaminen on vanhemman normaali sairasloma. Eli vanhemmat voivat valita kumpi jää kotiin hoitamaan lasta. Sairasloman ajalta saa sairaslomapalkkaa, joka on sama kuin jos olisi ollut työssä ja tienannut myös provisio-osuuden. Lisätietoa TES:n 21§.
Onko mahdollista pitää palkatonta lomaa? Lähinnä siinä mielessä, että jos syksylle löytyisi joku hanke, niin esim. talvilomaa ei ole kertynyt vielä. Samoin seuraavana kesänä jää vähän vajaaksi.
Kyllä on.
Osakkuus ja hallituksen jäsenyys
Mitä hyötyä osakkuudesta on?
Codeossa osakkailla on iso vaikutusmahdollisuus. Codeossa tiettyjen tärkeiden päätösten tekemiseen tarvitaan 2/3 osake-enemmistö sekä osakkaiden lukumääräinen enemmistö (ks. osakassopimus). Codeossa osakkailla on siten tavallista suurempi vaikutusvalta. Osakkuudesta saa myös rahallista hyötyä osinkojen kautta, mutta sen määrä riippuu omistusosuudesta normaalin käytännön mukaisesti.
Onko osakkuus tai hallituksen jäsenyys pakollista?
Ei ole. Haluamme vain tarjota niihin mahdollisuuden.
Onko osakkuudesta ja hallituksen jäsenyydestä kovasti vaivaa?
Ei ole. Yhtiökokouksia on 1-2 vuodessa. Hallituksen kokouksia on 2 vuodessa. Kaikki voivat ehdottaa asialistalle käsiteltäviä asioita ja kehitysideoita keskusteltavaksi.
Mitä osakkuus maksaa?
Yhtiön arvo määritetään vuosittain ja osakkeiden hinta vaihtelee sen mukaisesti.
Onko bonus sidottu osakkuuteen?
Ei ole. Bonus riippuu asiakastyön määrästä. Se maksetaan kaikille paitsi perustajajäsenille (Tommille ja Ollille), jotka eivät koodaa. Ks. osakassopimus.
Muuta
Mitä työterveyspalvelu sisältää?
Työterveyden hoitaa Terveystalo, josta yrityksellämme on käytössä Verraton-paketti.
Kuuluuko hammashoito työterveyteen?
Ei.
Kuuluuko sairauskuluvakuutus työterveyteen?
Ei. Ajattelimme, että kukin voi itse ottaa yksityishenkilönä tälläisen vakuutuksen halutessaan.
Miten yhteisöllisyys tarkoittaa käytännössä? Kuinka paljon yhteisiä tapahtumia on vai meneekö pitkiäkin aikoja ettei porukka tapaa toisiaan? Esimerkiksi jos nyt tulisin uutena mukaan niin olisi mukava nähdä muutkin kaverit.
Meillä on tapana käydä lounaalla tai kahvilla satunnaisen säännöllisesti. Erityisesti silloin kun uusi työntekijä aloittaa, niin järjestämme tutustumistapaamisen pikimmiten. Kerran kuukaudessa järjestämme yhteisen etätyöpäivän, jonne voi osallistua ehtimisensä ja innostuksensa mukaan. Työpäivän jälkeen ollaan puolestaan joskus käyty esimerkiksi pelaamassa frisbee-golfia tai maastopyöräilemässä. Pikkujoulut ja kesäjuhlat on toki myös. Yhtiökokouksissa ja hallituksen kokouksissa on sitten virallisempi agenda. Släkissä vaihdetaan kuulumisia päivittäin. Eli kaikenkaikkiaan meillä on aika monenlaista yhteistä toimintaa ja kaikilla vapaat kädet ideoida & toteuttaa.
Kuinka pitkiä hankkeet ovat?
Usein ne kestävät vähintään puoli vuotta ja joskus voi kulua vuosi-parikin saman teeman parissa.
Kuka hoitaa hankkeiden etsinnän ja sopimusneuvottelut?
Tommi huolehtii niistä.
Työsopimuksessa puhutaan karkeasti työkaluista (puhelin, läppäri). Onko tästä mitään lisätietoa saatavilla?
Linjauksena on ollut, että työkalut tulee olla tarkoituksenmukaiset ja että niillä tykkää tehdä töitä. Monessa tapauksessa tietokone on tullut asiakkaalta ja sitä ei välttämättä ole hommattu, jos on tuntunut että se tulisi vaan pölyttymään. Mennään noiden suhteen siis täysin tarpeen mukaan.
Voiko olla osa-aikaisena?
Lähtökohtaisesti teemme työtä kokoaikaisesti (37.5 h/viikko). Ihmisillä on kuitenkin erilaisia elämäntilanteita ja mietimme mielellämme tilanteeseesi sopivaa ratkaisua.
Onko matka-aika palkallista työaikaa? Jos esimerkiksi mennään junalla niin saako matka-ajan laskuttaa vai riippuuko tämä asiakkaasta?
Tämä on tapauskohtaista. Monesti junassa pystyy tekemään työtä ja sen voi laskea työajaksi. Joskus taas voi olla sovittu esimerkiksi että 50% matka-ajasta lasketaan työajaksi.
Etätyö ilmeisesti onnistuu tarvittaessa?
Kyllä yleensä onnistu. Se kuitenkin riippuu asiakkaasta ja hankkeesta. Meillä on ollut esimerkiksi muutama hanke, joissa henkilö on ollut 1-2 päivää viikossa asiakkaalla ja loput päivät etätyönä kotitoimistolla.
Jos ei ole asiakastyötä tarjolla niin pohjapalkka varmaan tulee, mutta onko silloin firman puolesta velvotteita?
Tällaisessa tilanteessa työntekijä keskittyy ensisijaisesti oman osaamisensa kasvattamiseen, jolloin seuraava hankekin löytyy helpommin.
Onko tekoäly- tai lohkoketjuhankkeita?
Jotkut asiakkaamme ovat kiinnostuneita siitä, miten voisivat parantaa toimintaansa käyttäen tekoälyratkaisuja, muita datamassoihin perustuvia analyysejä tai lohkoketjuja. Tällä hetkellä (2018) ko. hankkeiden volyymit ovat kuitenkin vielä pieniä verrattuna muuhun ohjelmistokehitykseen. Seuraamme markkinan kehittymistä mielenkiinnolla ja olemme valmiita tarttumaan sopiviin haasteisiin.
Onko joka viikko tehtävä tasan 37.5 tuntia asiakastyötä?
Yleensä asiakkaan kanssa tehtäviin toimeksiantosopimuksiin kirjataan työajaksi 37.5 tuntia viikossa. Käytössä on kuitenkin liukuva työaika ja tietysti on oikeus normaaleihin lomiin. Hankkeen tilanteesta riippuen voi joskus olla mahdollista sopia asiakkaan kanssa myös esim. vajaasta työajasta.
Entä jos yhteistyö asiakkaan kanssa ei sujukaan tai hanke ei sittenkään sovellu? Joutuuko koeaikana pois sen vuoksi?
Ensisijaisesti yritämme ratkoa mahdollisesti ilmenneet ongelmat keskustelemalla siten, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Eli että asiakas saa tarvitsemaansa ohjelmistokehityspalvelua ja ohjelmistokehittäjä on tyytyväinen toimenkuvaansa. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, niin toimeksiantosopimus joudutaan päättämään. Siinä tapauksessa alkaa normaali myyntiprosessi ja on mahdollista, että jonkin aikaa kuluu ilman hanketta. Koeaikana ei kuitenkaan ketään irtisanota epäonnistuneen hankkeen vuoksi.
Miksi koeaika on niin pitkä?
Normaali kuviomme on, että tapaamme meille töihin hakeneen uuden henkilön ja keskustelemme hänen kanssaan selvittääksemme hänen sopivuutensa työtehtäviimme. Työt aloittaessaan työntekijä toimii yleensä ensimmäisestä päivästä lähtien konsulttina asiakkaan tiimissä, emmekä välttämättä ole hänen kanssaan päivittäin tekemisissä. Koeajan tarkoituksena on varmistaa, että sovimme toisillemme. Työsuhdetta ei lopeteta koeajalla heppoisin perustein, vaan taustalla täytyy olla jokin painava syy.
Pääseekö asiakkaan työporukkaan aidosti mukaan?
Kyllä pääsee. Ne ajat ovat historiaa, kun ulkopuolista kaveria ei kutsuttu kahville. Maailma muuttuu, ja hyvä niin.
Voiko kotona sanoa millä asiakkaalla on töissä?
Kyllä. Kaikki asiakkuutemme eivät ole välttämättä julkisia, mutta kyllä kotiväen tulee ehdottomasti tietää missä päiväsi vietät.
Miten omaa osaamistaan voi kehittää?
Osaamisen kehittäminen on tärkeää meille kaikille. Ensisijainen toimintatapamme on, että kullakin on sellainen hanke, jossa osaamistaan saa vietyä eteenpäin sopivalla tavalla. Hankkeesta toiseen siirryttäessä on siis erityisen hyvä hetki miettiä oman osaamisen kehityssuuntaa.
Mitäs konsulteille käy kun tulee lama?
Talouden yleinen laskusuhdenne on riski, johon varaudumme parhaamme mukaan. Niinkuin varmaan tekevät kaikki muutkin yritykset. Softakehitys toimialana näyttää toki vahvasti kasvavalta ja uskomme myös, että hyville tekijöille löytyy aina töitä.
Palkka
Miksi Codeo maksaa niin hyvää palkkaa? Kai tässä on joku ketunhäntä piilotettuna?
Reilu palkitseminen on strateginen valintamme, joka on perusteltavissa myös taloudellisesti. Kun maksamme tekijöille mahdollisimman reilusti, niin meidän on helpompi saada firmaan osaajia, jotka ovat alansa huippua. Eli se säästää aika-ja raharesurssejamme rekrytoinnissa. Toisaalta henkilöiden työpanoksen myynti asiakkaille on sitä helpompaa mitä osaavampia he ovat. Silkkaa säästöä siis siinäkin. Toki ymmärrämme, että on muitakin - perinteisempiä - tapoja tehdä liiketoimintaa ja että eri yrityksillä on erilaiset lähtötilanteet esim. investointien suhteen. Tämä kuitenkin tuntuu meille oikealta tavalta.
Miten lasketaan vuosiloma- ja sairasloma-ajan palkka?
Vuosiloman ajalta ei kerry laskutettavaa työtä ja siten ei provisiotakaan, mutta palkka pysyy kuitenkin olennaisesti samana. Tämä on säädetty vuosilomalaissa ja yksinkertaistaen voi sanoa, että siinä lasketaan historiatiedon perusteella keskipäiväpalkka jota sitten sovelletaan. Eli vuosilomalla provision mennessä nollaan pohjapalkka nousee siten, että palkka pysyy käytännössä samana. Sairasloma-ajan palkassa laskukaava on hieman toinen, mutta idea on vastaava.
Maksetaanko lomaltapaluuraha?
Kyllä maksetaan. TES:n mukainen 50% loma-ajan palkasta.
Pääseekö uutena työntekijänä mukaan bonuspalkkaan? Vai vasta vuoden päästä?
Bonusjärjestelmässä on heti mukana. Eli jos aloitat lokakuussa, niin sulle tulee 3 kk työtä Codeossa kyseisenä vuonna. Siten bonus on noin neljäsosa koko vuoden mukana olleen henkilön bonuksesta. Maksuun se tulee seuraavan vuoden helmikuun lopussa. Myös työsuhteen loppuessa bonus tulee maksuun. Eli jos päätät lopettaa vaikka maaliskuussa, niin sinulle maksetaan bonusta vielä seuraavan vuoden helmikuussa (eli sitten kun tilikauden tulos on selvinnyt).
Työsuhteen alkaessa provisiota ei ole kertynyt edelliseltä kuukaudelta ja maksuun tulee pelkkä pohjaosuus. Onko keinoa saada isompaa palkkaa ensimmäisellä kuukaudella?
Alussa voidaan tehdä provision tasaus, eli käytännössä maksaa provisioita etukäteen. Ensimmäiseltä 5 kuukaudelta lasketaan yhteen oletettu provisio ja jaetaan se tasaisesti kullekin kuukaudelle. Sitten 5 kk:n jälkeen tehdään tasaus oletetun ja toteutuneen provision välille ja näin ollaan normaalissa rytmissä. Jälleen työsuhteen lopussa homma toimii niin, että kaikki tienatut provisiot saa itselleen. Esim. jos lopetus on 31.3., niin 30.4. tulee vielä maksuun provisio maaliskuulta (mutta ei enää pohjaosuutta huhtikuulta).
Lomat
Miten lomat - palaako ne kun vaihtaa työpaikkaa?
Ei. Tätä lainsäätäjä on onneksemme ajatellut. Kertyneiden mutta vielä pitämättömien lomapäivien palkan saa edelliseltä työnantajalta (Vuosilomalaki 17§). Sillä rahoituksella voit siis siis hyvillä mielin ottaa palkatonta lomaa Codeossa työskennellessäsi. Codeossa puolestaan vuosilomaa kertyy heti työsuhteen alusta alkaen 2,5 pv / kk (eli saman verran kuin “vanhoilla työntekijöillä” vrt. Vuosilomalain 5§).
Minkälainen käytäntö Codeolla on sairaslomien suhteen? Entä jos lapsi (alle 10v on sairaana)?
Lapsen sairastaminen on vanhemman normaali sairasloma. Eli vanhemmat voivat valita kumpi jää kotiin hoitamaan lasta. Sairasloman ajalta saa sairaslomapalkkaa, joka on sama kuin jos olisi ollut työssä ja tienannut myös provisio-osuuden. Lisätietoa TES:n 21§.
Onko mahdollista pitää palkatonta lomaa? Lähinnä siinä mielessä, että jos syksylle löytyisi joku hanke, niin esim. talvilomaa ei ole kertynyt vielä. Samoin seuraavana kesänä jää vähän vajaaksi.
Kyllä on.
Osakkuus ja hallituksen jäsenyys
Mitä hyötyä osakkuudesta on?
Codeossa osakkailla on iso vaikutusmahdollisuus. Codeossa tiettyjen tärkeiden päätösten tekemiseen tarvitaan 2/3 osake-enemmistö sekä osakkaiden lukumääräinen enemmistö (ks. osakassopimus). Codeossa osakkailla on siten tavallista suurempi vaikutusvalta. Osakkuudesta saa myös rahallista hyötyä osinkojen kautta, mutta sen määrä riippuu omistusosuudesta normaalin käytännön mukaisesti.
Onko osakkuus tai hallituksen jäsenyys pakollista?
Ei ole. Haluamme vain tarjota niihin mahdollisuuden.
Onko osakkuudesta ja hallituksen jäsenyydestä kovasti vaivaa?
Ei ole. Yhtiökokouksia on 1-2 vuodessa. Hallituksen kokouksia on 2 vuodessa. Kaikki voivat ehdottaa asialistalle käsiteltäviä asioita ja kehitysideoita keskusteltavaksi.
Mitä osakkuus maksaa?
Yhtiön arvo määritetään vuosittain ja osakkeiden hinta vaihtelee sen mukaisesti.
Onko bonus sidottu osakkuuteen?
Ei ole. Bonus riippuu asiakastyön määrästä. Se maksetaan kaikille paitsi perustajajäsenille (Tommille ja Ollille), jotka eivät koodaa. Ks. osakassopimus.
Muuta
Mitä työterveyspalvelu sisältää?
Työterveyden hoitaa Terveystalo, josta yrityksellämme on käytössä Verraton-paketti.
Kuuluuko hammashoito työterveyteen?
Ei.
Kuuluuko sairauskuluvakuutus työterveyteen?
Ei. Ajattelimme, että kukin voi itse ottaa yksityishenkilönä tälläisen vakuutuksen halutessaan.
Miten yhteisöllisyys tarkoittaa käytännössä? Kuinka paljon yhteisiä tapahtumia on vai meneekö pitkiäkin aikoja ettei porukka tapaa toisiaan? Esimerkiksi jos nyt tulisin uutena mukaan niin olisi mukava nähdä muutkin kaverit.
Meillä on tapana käydä lounaalla tai kahvilla satunnaisen säännöllisesti. Erityisesti silloin kun uusi työntekijä aloittaa, niin järjestämme tutustumistapaamisen pikimmiten. Kerran kuukaudessa järjestämme yhteisen etätyöpäivän, jonne voi osallistua ehtimisensä ja innostuksensa mukaan. Työpäivän jälkeen ollaan puolestaan joskus käyty esimerkiksi pelaamassa frisbee-golfia tai maastopyöräilemässä. Pikkujoulut ja kesäjuhlat on toki myös. Yhtiökokouksissa ja hallituksen kokouksissa on sitten virallisempi agenda. Släkissä vaihdetaan kuulumisia päivittäin. Eli kaikenkaikkiaan meillä on aika monenlaista yhteistä toimintaa ja kaikilla vapaat kädet ideoida & toteuttaa.