Työkalu valitaan tilanteen mukaan

Timo Lehtinen

Olen työskennellyt 17 vuotta FullStack/DevOps-projekteissa, CAD-tuotekehityksessä sekä kehittäjänä että tiiminvetäjänä ja R&D-vetäjänä algoritmeja ja koneoppimista hyödyntävässä tiimissä. Kuriositeettina mainittakoon 8 vuoden ura LVIA-suunnittelijanakin.

Backend-tekniikoista tutuimpia ovat C# / SQL / MongoDB / Asp.NET Core / NodeJS. Frontilla on tullut tehtyä lähinnä Angularilla ja ihan JQueryllakin. Pilvipuolelta vankka kokemus Azuresta, jonkin verran myös AWS, lisäksi Autodeskin Forgella on tehty monenmoista CAD-mallien pilvitukea. Monimutkaiset algoritmit ja 3D geometria ovat erittäin tuttuja CAD-puolelta ja myös web-puolelta (ThreeJS). Työpöytäsovelluksia olen kehittänyt C#:n lisäksi modernilla ja ei niin modernilla C++:lla sekä erilaisia skriptikieliä hyödyntäen.

Työkalu tilanteen mukaan, siis. CI/CD ja DevOps-hommat ovat myös tulleet tutuiksi (Teams, Octopus, Azure Devops,..). Elastic Searchia on käytetty nopeiden ja joustavien hakumoottorien luomiseen. CAD-alustoista erittäin tuttuja ovat Autodesk Revit ja AutoCAD sekä Cadmatic.

Asiakkaan tarpeet kaiken perustana

Mielestäni tärkeintä ohjelmistokehityksessä on ymmärtää asiakkaan tarpeet. Tähän sain silmiä avartavan kokemuksen kun siirryin LVIA-sovelluksen käyttäjästä kehittäjäksi. Minulla on kokemusta koko ohjelmistotuotannon osalta kehityksestä myynnin tukeen ja markkinoinnista käyttäjäkoulutuksiin.

Siirryin Codeolle loppuvuodesta 2021 ja aloin heti toteuttamaan kiinnostavaa projektia terveystekniikan alalle. Codeolla minua houkutti palkkaus ja avoimuus sekä mahdollisuus vaihdella toimialaa. Ota yhteyttä jos haluat tietää lisää Codeosta!