Kaikki alkaa ymmärryksestä

Codeo antaa ohjelmistokehittäjälle ketterän kehyksen toteuttaa itseään asiakkaan, yrityksen ja itsensä parhaaksi.

Sami Sundell

Aloitin Codeolla elokuussa 2016. Takana oli seitsemän vuotta startupissa, sitä ennen useampi vuosi projektityötä keskikokoisessa ohjelmistoyhtiössä. Halusin vaihtelua, ketteryyttä ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia, ja Codeon malli sopi siihen kuin nenä päähän.

Notkeutta ja vastuuta

Työskentelemme asiakasprojekteissa, eikä Codeolle siirtyminen juuri muuttanut työnkuvaa –  rakennan vaativia palvelinpään sovelluksia, ja olen päivittäin yhteydessä myös loppuasiakkaaseen. Työympäristö on kahtiajakoinen: toisaalta olen tiukasti osa asiakasyrityksemme tiimiä, toisaalta Codeon oman porukan säännölliset tapaamiset antavat näkymää myös toisenlaiseen tekemiseen.

Minulle Codeo merkitsee ennen kaikkea notkeutta ja vastuuta. Hyvät yhteydet asiakkaisiin tuovat meille laajan kirjon erilaisia projekteja, joten teknologiafokuksen ei tarvitse olla laserin tarkka. Pääsen kehittämään omaa osaamistani niin vaativissa ja vaihtelevissa asiakasprojekteissa kuin kouluttautumalla omatoimisesti tai kursseilla. Yrityksen sisällä puhutaan avoimesti tavoitteista ja kehityksen kohteista, ja jokaisella on mahdollisuus ottaa kantaa ja vetovastuuta asioiden edistämiseksi.

Uskon vahvasti, että ohjelmistokehityksessä tärkeintä on asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen. Teknologian pitää olla hallussa, mutta kielen tai sovelluskehyksen nimeä – on se sitten Java, Scala, Spring, Play tai vaikka Bootique – tärkeämpää on, että asiakas voi luottaa minun tekevän järkeviä ratkaisuja. Asiakkaan luottamus ja tyytyväisyys on meidän jokaisen vastuulla – ja se näkyy myös tilipussissa.

Meillä on tietenkin tähtäin korkealla, joten haemme jatkuvasti myös uusia osaajia. Rekrytoinnista meillä vastaa Tommi, mutta jos toimitusjohtajalle pirauttaminen jännittää liiaksi, niin pistä vaikka minulle viestiä. Katsotaan asiaa eteenpäin.