Ohjelmistosuunnittelija nro 2

Codeolla et tosiaankaan ole pelkkä numero, vaikutusmahdollisuudet ovat hyvät ja työstäsi saat kunnollisen korvauksen.

Petri Seppälä

Aloitin Codeolla vuoden 2014 lopussa, firman toisena ohjelmistosuunnittelijana. Työskenneltyäni vuodesta 2000 samassa työsuhteessa koin tuolloin vahvaa tarvetta edetä elämässä ja haastaa itseäni, olla enemmän ohjaimissa. Tarjolla olleista vaihtoehdoista valitsin Codeon enkä ole katunut päätöstäni.

Tiukkaa tekemistä, ei käsien heiluttelua

Olen nyt kevääseen 2017 mennessä ehtinyt työskennellä jo viidelle asiakkaalle, projektit ovat olleet kaikki mielenkiintoisia, mielekkäitä ja merkityksellisiä ja toisaalta hyvin erilaisia. Kestot ovat vaihdelleet kahdesta kuukaudesta yli vuoteen. Nykyisessä verkonhallintaan liittyvässä projektissa koen olevani ehkäpä omimmalla alueellani. Työ sisältää päästä-päähän toteutusta käyttöliittymästä tietokantaan ja luonnollisesti myös verkkorajapintoihin saakka, avainsanoina Java 8, Vaadin, JBoss ja MySQL.

Käsien heilutteluksi ei ole konsulttileimasta huolimatta mennyt vaan sormet ovat olleet jopa aiempaa tiukemmin näppäimistöllä, kun asiakkaat kaipaavat ennen kaikkea tekijöitä. Sitkeyttä välillä vaaditaan, mutta valmista tulee. Normaali kuvio kestävyysjuoksua ja vanhan talon kunnostusta harrastavalle.

Hiukan perinnehenkisenä koodarina en ehkä juokse viimeisimpien villitysten perässä mutta seurailen kyllä ohjelmistomaailman kehittymistä mielenkiinnolla. Ja tämä on Codeolla ok, voit opiskella uutta juuri niin paljon kuin haluat.

On ollut hauska seurata myös firman kehittymistä. Suunta on nyt selvästi löytynyt ja visio kirkas. Moni asia on matkan varrella muuttunut mutta oleellisimmat ovat pysyneet ennallaan: firma on yhä hyvin joustava ja byrokratia matala. Joukkoon on saatu jo monta mukavaa codeolaista mutta hyvää porukkaa tarvitaan lisää. Voin suositella, ei huono.