Uuden ajan käsityöläiset

Työstään voi aina oppia lisää ja parhaiten oma ammattitaito hioutuu tekemällä.

Olli Kallioinen

Aloitin Codeolla vuoden 2018 lopulla. Takana oli useampi vuosi yrittäjänä ja sitä ennen vuosia alihankintaprojekteja kasvavassa yrityksessä. Kokemusta kerääntyi erilaisissa rooleissa, perusdevaamisesta aina teknologiaspesialistin ja team leadin rooleihin. Oman vastuun kasvaessa samalla.

Ongelmanratkaisu tekemisen keskiössä

Tänä aikana itselleni selkeytyi, että oma mielenkiintoni kohdistuu erityisesti tekemiseen ja ongelmanratkaisuun. Mitä vähemmän aikaa kuluu palavereissa istumiseen tai yrityksen pyörittämisen byrokratiaan sitä parempi. Teknologioista lähinnä omaa sydäntä on grafiikkaohjelmointi, 3D, käyttöliittymät ja mobiililaitteet. Näissäkin yhdistävä tekijänä se, että usein kättensä jälkeä pääsee ihailemaan erittäin konkreettisesti ja lähes välittömästi.

Konsulttina on mahdollista saada haastavia tehtäviä ja halutessaan päästä keskittymään itse tekemiseen. Myös vastuuta voi ottaa, mutta ei tarvitse ajautua liian kauksi siitä tekemisestä joka on aina ollut itselle tärkeää. Codeossa minuun vetosivat erityisesti reiluus ja avoimuus, jotka oikeasti näkyvät yrityksen tomintamalleissa, eivätkä ole vain kevyesti ilmaan heitettyjä mainoslauseita.