Full stack -ohjelmoijana Codeolla Onnistuminen kuuluu jokaiseen päivään

Matti Karjalainen

Ohjelmistokehittäjän rooli Codeon riveissä ei ole byrokratiaa nähnytkään. Sen sijaan keskitytään olennaiseen, eli asiakkaisiin, oman osaamisen ja yrityksen kehittämiseen. 

Sopivasti haastetta

Siirryin Codeolle vuoden 2016 syksyllä 11 vuoden korporaatioputken jälkeen, sillä kaipasin vaihtelua. Toiveissani oli päästä töihin selkeästi pienempään yritykseen ja kasvattaa osaamistani nopeammalla syklillä vaihtuvien asiakasprojektien kautta. Päädyin Codeolle Tommin yhteydenoton kautta.

Tällä hetkellä työskentelen Codeon kautta vuoden mittaisessa projektissa isossa suomalaisessa ohjelmistoalan yrityksessä. Vuoden sitoutuminen on tässä tapauksessa ok, sillä projekti on mielenkiintoinen ja sopivasti haastava.  

Codeolaisten kiinnittyminen osaksi asiakasyritystemme tiimejä on meille normi asetelma: teemme työtä vaihtuvissa asiakkuuksissa jonkun isomman yrityksen kautta välitettyinä. Minulle tämä sopii hyvin. Pääsen jatkuvasti kiinni uusiin projekteihin ja tutustumaan muihin osaajiin ja heidän osaamiseen. Siirtyminen uusiin asiakasprojekteihin ja tiimeihin on ollut helppoa, sillä meitä codeolaisia arvostetaan erilaisissa työyhteisöissä korkean osaamisemme takia.

Silloin kun tavataan Codeon oman väen kesken, tuntee tulleensa omiensa joukkoon. Porukassa voidaan puhua kuin koodari koodarille, kun koko tiimi on kiinnostunut uusimmista teknologioista. Juuri nyt tapetilla ovat React, Angular sekä palvelimissa Docker, Ansible, Amazonin pilvipalvelut, Java ja Microsoftin .NET. 

Työn sisältö ei Codeolle siirtymisen myötä sinällään ole muuttunut. Saan tehdä sitä mitä haluan, eli kehittää uusimmilla teknologioilla vaativia ohjelmistoratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Parasta työssä on onnistuminen asiakastöissä, mutta se on arkipäivää. Isoin ero entiseen on siinä, että nyt minulla on suora vaikutusvalta yrityksen kehittymiseen sekä täydellinen läpinäkyvyys yrityksen tietoihin. Meillä avointa tietoa ovat esimerkiksi palkkamallin perusteet ja palkat, muu taloustieto sekä yrityksen tavoitteet. Palkkaus on reilu verrattuna alan yleiseen tasoon. 

Meidän tulevaisuuden tavoitteena on kasvaa selvästi: ensimmäisenä etappina on tuplata firman koko vuodessa. Jos sinua kiinnostaa työpaikka, jossa pääsee näkemään miten firma kasvaa ja antamaan panoksensa kehittymiseen, kannattaa harkita Codeota yhtenä vaihtoehtona. Lähde meidän kanssa lounaalle, niin jutellaan lisää!