Digi-infraa rakentamassa

Codeolaisten rakentamat ohjelmistot ovat tärkeässä roolissa, kun asiakkaat kehittävät liiketoimintaansa ja yhteiskunta pitää pyörät pyörimässä

Juha Virolainen

Monet suomalaisten yritysten ja julkisen sektorin palvelut ovat jo digitalisoituneet ja samaa rataa jatketaan hamaan tulevaisuuteen. Se lisää yritysten kilpailukykyä, helpottaa tiedon saavutettavuutta sekä mahdollistaa uusia yhteistyömalleja ja palveluita. Taloudellisen hyvän lisäksi digiratkaisuilla voidaan usein saada aikaan ympäristöhyötyjä, kun aineellisia resursseja tarvitaan entistä vähemmän.

Ainutlaatuista ja tuttua samassa paketissa

​Codeossa on mielenkiintoista olla mukana kehittämässä asiakkaiden digipalveluita. Palveluita, jotka ovat luotettavia, turvallisia ja helppokäyttöisiä. Taustaltani olen viestintätekniikan insinööri ja minulla on yli 20 vuoden kokemus web-palveluiden tekemisestä erityisesti media-alalla. Kokemukseni myötä minulle on kehittynyt vahva ymmärrys palveluiden kokonaisuudesta ja erityisesti käytettävyyden merkityksestä käyttäjän näkökulmasta. Työn vastapainona nautin vapaa-ajallani polku- ja moottoripyöräilystä, kiipeilystä, laskettelusta, rumpujen soitosta ja frisbeegolfista.

Työympäristönä Codeo on toisaalta tavanomainen, mutta toisaalta kuitenkin ainutlaatuinen. Tavanomainen se on, koska olemme mukana rakentamassa yhteiskunnan digiratkaisuja siinä kuin moni muukin alan ammattilainen. Ainutlaatuisuutemme perustuu haluumme olla esimerkkinä siinä, miten yritys voi toteuttaa reiluutta ja avoimuutta. Toimintatapamme ravistelee hyvällä tavalla vanhoja käytäntöjä: miksipä ei vaikka työsopimuspohja tai osakassopimus voisi olla julkinen? Silloin työnhakija voi nähdä jo etukäteen millaisesta firmasta on kyse. Avoimuus tuo mukanaan selkeät ja reilut linjaukset, mistä loppujen lopuksi hyötyvät kaikki osapuolet.