Itse tekemällä pääsee pintaa syvemmälle

Henri Kumanto

Ongelmanratkaisu ohjelmistokehityksen avulla on aina ollut mielestäni mielenkiintoista. Tietotekniikka kehittyy kovaa vauhtia ja uusiin teknologioihin tutustuminen onkin softakehittäjän työn suola.

Tekemällä oppii

Alunperin suuntasin ohjelmistoalalle opiskelemalla Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä. Vaikkeivät kaikki kurssit välttämättä vastanneet niihin tarpeisiin mitä yritysmaailmassa on sittemmin vastaan tullut, niin koulutus antoi kelpo pohjan tuleviin haasteisiin. Tekemällä oppiminen oli oleellista siinä vaiheessa ja sitä se on yhä.

Työurani aikana näkemystä ja ymmärrystä on tullut hankittua aika laajasti erilaisiin järjestelmäkokonaisuuksiin. Teknologiapuolella vahvuutena ovat C# ja .NET, jotka ovat mainioita työkaluja isompien ohjelmistojen toteutukseen. Frontissa JavaScript on puolestaan noussut viime vuosina yhä suurempaan rooliin niin omassa tekemisessäni kuin maailmallakin.

Codeolla työskentelyssä on se hyvä puoli, ettei töitä tarvitse tuoda kotiin. Vapaa-ajallani tykkään esimerkiksi pelata tai kurkistan pelien konepellin alle häkkäämällä uusia asioita 3D-grafiikalla, OpenGL:llä ja C++:lla.