EsaK

Esa Kukkamäki

Ihmisten kanssa saan itsestäni parhaimman esille

Esa Kukkamäki

Olen kerryttänyt kymmenen vuoden monipuolista kokemusta ohjelmistoalan työstä, erityisesti web-kehityksen parissa. Backendissä päätyökaluni on C# ja frameworkeista ASP.NET ja ASP.NET Core ovat tutuimmat. Fronttipuolella käytössä ovat olleet Angular ja AngularJS sekä harrastuneisuuden kautta myös React ja MobX. Integraatioista tutuksi ovat käyneet ESB, WCF ja Web API. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelytieteen AMK-tradenomi.

Monipuolinen osaaminen hyötykäyttöön

Toimialoista erityisesti terveydenhuollon järjestelmät ovat tulleet tutuiksi työskennellessäni viiden vuoden ajan niiden parissa. Lisäksi logistiikkapuoli ja rakennusala ovat olleet erityisen läheistä sarkaa.

Yksin työskenteleminen on ihan mukavaa, mutta erityisesti kukoistan yhdessä muiden kanssa asioita tehdessä. Ennen luulin, että olisin puhtaasti koodari, mutta kokemus ja positiivinen palaute projektijohtamisesta on vahvistanut ajatusta siitä, että olen sydämeltäni tiimipelaaja. Harrastukset salibandyn ja jalkapallon parissa ovat nekin samansuuntaisia.

Asenteeni voisi tiivistää niin, että tykkään pelata muiden kanssa yhdessä. Joukkueena on mukava kilpailla ja yltää yhdessä uusiin saavutuksiin.

Päätös siirtyä Codeolle tapahtui, kun työkaveri tuli vastaan kauppareissulla ja vinkkasi paikasta. Hieman pohditutti aiempien pitkien työrupeamien jälkeen tällaiseen projektiluontoiseen työhön lähteminen. Päätös on silti vaikuttanut oikealta monestakin syystä. Ensimmäinen on se, että tällaisen työn kautta pääsee tutustumaan monenlaisiin työyhteisöihin, mikä on palkitsevaa tällaiselle tiimipelaajalle. Erityisesti isommissa työyhteisöissä ei tarvitse aina yksin pähkäillä ongelmien kanssa, vaan pystymme tehokkaasti auttamaan toisiamme.

Lisäksi on ollut ilmeistä, että Codeolla puhalletaan yhteen hiileen. Avoimuus ja läpinäkyvyys oikeasti toimivat. Samalla Tommin lämminhenkinen kannustus teki jo heti alussa vaikutuksen.