Tavoite nro 1: vastuullisuus ja kestävä työelämä

Codeo on alusta lähtien toiminut vastuullisesta, reilusti ja läpinäkyvästi. Vuosi 2022 on meille vastuullisuusvuosi: aiomme viedä teemoja entistä pidemmälle, aina päätyyn asti.

Haluamme edistää työelämää, jossa ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti ja reilusti, jossa he jaksavat ja voivat hyvin. Tästä hyötyvät kaikki: asiakkaat, lähipiiri, IT-ala ja jopa verottajakin.

Pysy kuulolla, tai ole rohkeasti yhteyksissä!

Lue lisää blogistamme!

Asiantuntijatyön tekijää haastavat nykyisin mm. työelämän nopeat muutokset, työn pirstaloituminen ja vaatimus osaamisen jatkuvasta kehittämisestä. Monesti ihmiset ovat myös jatkuvasti saavutettavissa, jos eivät työnsä puitteissa, niin puhelin piippaa ainakin lasten harrastuksiin liittyen. Koronapandemia on puolestaan pakottanut meidät etätyöhön, jossa työyhteisön yhteisöllisyys helposti vaarantuu. Yhteisöllisyyden rapautuminen voi taas osaltaan lisätä epätasa-arvoa.

Nämä haasteet ovat hankalia työntekijälle, ja sitä ne ovat myös työn tuottavuuden kannalta.

Codeossa otamme nämä haasteet vakavasti. Olemme lähteneet ennakkoluulottomasti luomaan toimintamalleja, johon suuntaan työelämän kuuluisi mielestämme tulevaisuudessa kehittyä. Aloitimme työn vuosina 2015-2017, kun organisoimme yrityksemme toiminnan perustuksiaan myöten reiluksi ja läpinäkyväksi. Nykyään kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus tulla osakkaaksi ja hallitukseen, ja suuri osa yrityksen voitosta jaetaan työntekijöille. Olemme taanneet ohjelmistokehittäjillemme rauhan keskittyä työhönsä ja pyrimme löytämään heidän vaihteleviin elämäntilanteisiinsa sopivat ratkaisut.

Lue lisää blogistamme!

Hyvää naistenpäivää!

Tilastot kertovat muun muassa, että naisten perustamat yritykset saavat vähemmän rahoitusta, naisia on vähemmän johtajina ja että naisten ansainta on pienempää. Tuttua juttua on myös se,..

Vihreä ICT. Anteeksi mitä?

Kaikki taitavat hiljalleen olla vakuuttuneita ilmastonmuutoksen olemassaolosta ja siihen reagoimisen tarpeellisuudesta. Aina ei ole kuitenkaan selvää miten meistä kukin voi asiaan vaikuttaa...

palkka-avoimuus direktiiivi

Codeon peruspilari on palkka-avoimuus

Palkka-avoimuus viittaa käytäntöön, jossa organisaatiot julkaisevat työntekijöidensä palkkatiedot joko sisäisesti tai julkisesti. Tavoitteena on lisätä läpinäkyvyyttä ja tasa-arvoa..

Työn muotoilu ja esteetön rekrytointi

Monessa työtehtävässä saman tuloksen voi saavuttaa usealla eri tavalla. Se, että henkilö pääsee käyttämään osaamistaan ja muita vahvuuksiaan, tekee työnteosta tuottavaa ja..

Neuromoninaisuus ohjelmistokehityksessä

Tutkimuksen puutteen vuoksi neuromoninaisuuden ilmentymisestä, hyödyntämisestä ja haasteista eri toimialoilla on hankala löytää tietoa. Sen vuoksi olikin erityisen ilahduttavaa kuulla..